Bricks Leerdam wil graag een steentje bijdragen om milieuvervuiling en verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Daarom verpakken wij bestellingen in passende omdozen; m.a.w. we verzenden niet in te grote dozen waarin veel open ruimte is, maar zoeken een zo klein mogelijke verzenddoos waarin de bestelling goed verzonden kan worden. Ook hergebruiken we kartonnen dozen en schaffen dus geen nieuwe dozen aan of laten niet speciaal dozen bedrukken met ons logo. Als er nog wat ruimte in de doos is, wordt die opgevuld met karton of luchtkussens. Ook daarvoor bestellen wij geen nieuwe materialen, maar maken wij zoveel mogelijk gebruik van opvulmateriaal die door onze leveranciers wordt gebruikt voor het vullen van hun verzenddozen.
Je kunt als klant van Bricks Leerdam ook een handje helpen, door de verpakkingsdoos zelf te hergebruiken of bij het oud papier in te leveren. Het opvulmateriaal is steeds weer opnieuw te gebruiken, zodat er minder grondstoffen worden verspild. Gebruik je de luchtkussens zelf niet (meer), maak ze dan kapot en doe ze in de plastic inzamelcontainer.
Duurzaamheid van Lego®
Lego® is speelgoed dat generaties meegaat en niet snel kapot zal gaan, zoals ander plastic speelgoed. Daarom zijn lego®sets ook een duurzaam cadeau om te geven of om voor jezelf te kopen. Je hebt er lang plezier van.
LEGO® wil voor de productie van de plastic steentjes overschakelen op plantaardig plastic. Als alles volgens plan verloopt zijn alle LEGO®-blokjes vanaf 2030 volledig gemaakt van duurzaam geteeld suikerriet. De eerste duurzame LEGO®-stukjes komen in de vorm van planten en bomen en zitten in set 40320
Kinderen en ouders zullen geen verschil merken met de ‘gewone’ blokjes, omdat plantaardig polyethyleen dezelfde eigenschappen heeft als conventioneel polyethyleen”, zo geeft Lego® zelf aan.
De speelgoedfabrikant uit Denemarken is al langer bezig met verduurzaming van de productie en grondstoffen. Zo draait de fabriek al volledig op windenergie en werkt het bedrijf sinds 2013 samen met het Wereld Natuur Fonds om duurzaamheidsdoelen te bereiken. Inmiddels heeft Lego al 135 miljoen euro geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe duurzame materialen.